A zase jsem pekla...zatraceně dobrej biskupák

4. duben 2015 | 19.17 |
blog › 
A zase jsem pekla...zatraceně dobrej biskupák

DSC07946Z nedělního pečení se pomalu stává sobotní. Ale čert to vem, hlavně že se mi daří každý týden něco vytvořit. Jelikož jsou všichni ve velikonočním opojení (já ne, jen se bojím pondělka, aby to neodnesl můj žlučník), rozhodla jsem se upéct něco s velikonočním nádechem. Mazanec padl, mamka mě od toho odradila, navíc ho bude péct babi, takže by tady bylo mazanců habaděj a kdo by to potom jedl. Nezbylo mi tedy nic jiného, než se pustit do biskupského chlebíčku. A to vám povím, takovou mňamku jsem od sebe ještě nejedla :D. Samozřejmě schváleno kočičí komisí, pečeno při přímém dohledu Šimly a Šmahel se prošel ve vymazané formě, aby tomu dodal grády.

Budete potřebovat

  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • 120 g másla
  • 150 g cukru moučkaDSC07941
  • 150 g hladké mouky
  • 2 tabulky čokolády na vaření (tip: já použila limitovanou edici nugátové čokolády na vaření od Orionky a to je naprostá topka!)

Dle chuti

  • kandované ovoce
  • rozinky
  • mandle

A teď, jak by řekl Láďa Hruška, pojedeme bomby!

Oddělte žloutky od bílků. Změklé máslo, cukr a žloutky utřete do pěny, poté dle chuti přidejte kandované ovoce, případně rozinky nebo ořechy. DáDSC07944le přimíchejte mouku a kypřící prášek. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a opatrně vmíchejte do těsta.

Do vysypané formy (srnčí hřbet) vlijte těsto a pečte cca 45 minut na 160 stupňů.

Pokud se vám podaří zdárně chlebík upéct (a když se to povedlo mně, tak už každému), nechte ho vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládou s trochou másla (případně mléka). Čokoládou potřete chlebík - pokud máte rádi mandle, můžete jimi váš výtvor posypat, ovšem dřív, než začne čokoláda tuhnout.

Já jsem dala chlebík cca na 30 minut do lednice, abych urychlila proces tuhnutí čokolády. Výsledek je skvělý, hodně v tom hraje roli naprosto skvělá čokoláda, kterou jsem už zmiňovala a vylepšení mandlemi ;).

Jestli nejste dobří v pečení beránka ani mazance, šup do kuchyně a pusťte se do biskupského chlebíčku!

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší