boudicca: Vypadají teda báječně! Cookies já miluju Na rozdíl od tebe ale peču strašně nerada, zatímco vaření mi až tak nevadí. Ten zlatavý sirup, to je takový ten holandský, co chutná napůl po karamelu a napůl po javorovém sirupu? Na polévání palačinek a waflí?
protistadu: Ano, polévají se tím palačinky a je podobný javorovému , jen tady bohužel není moc k dostání, bude to asi vážně jen to Tesco a Marks&Spencer. Vaření se mnou je skoro pohroma, nemám nějak ten správný cit a odhad co se dochucování jídla týče
.
sargo: Sušenky jsou můj starý problém, stále se mi nedaří vychytat nějaké dobré. Dnes jsem zkusila 3x za sebou údajně osvědčený recept, výsledek katastrofální, když jsem si pak psala s dívčinou, od které jsem ho měla, tak se najednou začala omlouvat, že se přepsala dosti zásadně v nějaké surovině... ach jo, pošlu jí účet, i když jsem to dělala z poloviční dávky, nepotěší to Tady mě odrazuje ten zlatý syrup, jak se chová, dá se nahradit javorovým? Nechce se mi kvůli jednomu pokusu pořizovat něco extra.
boudicca: Určitě, je to skoro to stejné co javorový. A i kdyby vám zůstal, tak je skvělý na palačinky a do sladkých kaší, určitě se užije
protistadu: No, podle mě by se dal nahradit buď tím javorovým anebo i medem, nicméně vyzkoušené to nemám. Ale ten zlatý sirup není moc drahý (zrovna teď je zlevněný na 25,-), takže bych možná zůstala i u něj, protože bůhví co by ty sušenky udělaly bez něj , navíc je i celkem dobrý, chutná napůl jako med, napůl jako karamel, tudíž do sušenek ideální
. Co jsem ale četla, lidé ho často nahrazují tím javorovým a není v tom snad tak rapidní rozdíl
.