Banánový chléb (aneb není chléb jako chléb)

4. listopad 2014 | 19.25 |
blog › 
Banánový chléb (aneb není chléb jako chléb)

DSC06749Včera jsem ve svém polomrtvém stavu šla skutečně do školy. Ty tři testy mě vážně děsily, takže jsem mazala do školy si je napsat. Dnes jsem se před šestou vzbudila a vzhledem k tomu, že jsem sotva otevřela oči, jsem se rozhodla budík vypnout a spát dál. Tak se stalo, že dnes jsem školu neobohatila svou přítomností a pravděpodobně neobohatím ani zítra. Čtvrtý den antibiotik není valný, ale prý už mám krk lepší, takže budu doufat, že to nebyla jen planá slova útěchy.

Protože a jelikož jsem se dost nudila a ta nečinnost mi začala dopoledne dost vadit, rozhodla jsem se zrealizovat jeden recept, který jsem nedávno našla. Třetí den při braní ATB by člověk (prý) už neměl být infekční, takže snad ode mě nikdo nedostane v kousku mého výtvoru dávku angíny do těla. No a co jsem to konkrétně zase pekla?

Našla jsem recept na takzvaný banánový chléb. V porovnání s jinými recepty byl tenhle asi nejjednodušší - respektive obsahoval nejméně surovin :D. Některý byl i s vlašskými ořechy či bílým jogurtem, ale to tady doma momentálně nevedeme. Dočetla jsem se, že nejlepší jsou banány přezrálé. Bohužel jsem našla pravý opak, nedozrálé, téměř zelené banány. Každopádně když já si něco usmyslím, tak to prostě musím udělat a hned, takže na scénu přišly zelené banány a mé chabé kulinářské schopnosti. Recept mi sice nebyl ze začátku moc sympatický, protože je "hrníčkový" a já radši přesné údaje, ale výsledek je fajn ;).

  • 4ks banánů pomačkané vidličkouDSC06755
  • 1/3 hrnku změklého másla
  • 1 hrnek cukr krystal
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • špetka soli

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nejprve si smícháme máslo s banány a až bude vše dobře smíchané, přidáme cukr, vajíčko a vanilku. Znovu promícháme a přidáme kypřící prášek. Nakonec přisypeme mouku a vše dobře promícháme. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na chléb cca 1 hodinu.

DSC06754Tak, až takhle prosté to je. Můj prvotní strach ze zelených banánů byl nakonec zbytečný, chlebík se myslím povedl tak, jak měl. Možná by byl lepší, kdyby banány byly opravdu změklé a lépe se s nimi pracovalo, to nepopírám. A ještě jeden detail - navrch jsem chleba necukrovala, protože už tak je sám o sobě dost sladký. Takže pokud máte rádi radši méně než-li více, dejte zhruba 3/4 hrnku cukru.

P.S: Před hodinou jsem ho vyndala z trouby a už je polovina pryč.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší