Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Budete potřebovat
Nejprve si uvaříme šálek kávy, aby nám stihl během přípravy krému vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a poté vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mascarpone smícháme se žloutky i vyšlehanými bílky. Po přípravě krému se můžeme dát do máčení piškotů - krátce namáčíme v kávě s 2 cl rumu. Připravíme si mísu na tiramisu (v mém případě dortovou formu) a první polovinou namočených piškotů vytvoříme základ, který potřeme rovněž první polovinou krému. Potom proces opakujeme - druhou polovinu piškotů potřeme navrch zbylým krémem. Tiramisu silně posypeme kakaem a necháme na pár hodin uležet v lednici (mně tuhnul pro jistotu minimálně 12 hodin, ale jisté zdroje uvádějí, že stačí i hodina).
Tadá! Dejte si pozor při krájení, přeci jen to jsou pouze namočené piškoty s krémem, tudíž stáčí málo a tiramisu může ztratit svůj tvar :). A salmonele zdar.
RE: A tak jsem se vrhla na tiramisu | zo | 05. 05. 2015 - 20:44 |